Τη χαρά του για την προοπτική μιας επανάληψης των ισραηλινο-παλαιστινιακών συνομιλιών την οποία προβλέπει η συμφωνία που εξασφάλισε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι, εξέφρασε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς.

«Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι με ενημέρωσε για τους όρους της επί της αρχής συμφωνίας στην οποία κατέληξε για την επανάληψη των ισραηλινο-παλαιστινιακών συνομιλιών. Του είπα ότι χαιρόμαστε με αυτή την προοπτική», είπε ο Φαμπιούς.

«Χαιρετίζω το αίσθημα ευθύνης το οποίο επέδειξαν οι ισραηλινές και παλαιστινιακές αρχές», πρόσθεσε. «Η Γαλλία προτρέπει τα μέρη να διεξάγουν αποτελεσματικά τις συνομιλίες αυτές δημιουργώντας ένα κλίμα διαλόγου και εμπιστοσύνης προκειμένου να καταλήξουν σε μια συμφωνία».

Ο γάλλος υπουργός υπογράμμισε πως «είναι προς το συμφέρον όλων να τερματιστεί η διένεξη με τη δημιουργία ενός βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους που θα ζει με ειρήνη και ασφάλεια πλάι στο Ισραήλ».

Ο Κέρι ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι θα υπάρξει μία συνάντηση στην Ουάσινγκτον την ερχόμενη εβδομάδα ανάμεσα σε ισραηλινούς και παλαιστίνιους διαπραγματευτές, καθώς οι απευθείας ειρηνευτικές συνομιλίες βρίσκονται σε νεκρό σημείο εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.