Ακόμη τέσσερις στρατιώτες της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ έχασαν τη ζωή τους σήμερα στο Αφγανιστάν. Ένας τοπικός αξιωματούχος και ο αντιδήμαρχος της Κανταχάρ τραυματίστηκαν επίσης από επιθέσεις ανταρτών.

Οι τρεις από τους στρατιώτες του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν στα νότια της χώρας από εκρήξεις αυτοσχέδιων ναρκών. Ένας τέταρτος τραυματίστηκε θανάσιμα σε επίθεση των ανταρτών στα ανατολικά.

Από τις αρχές του έτους στο Αφγανιστάν έχουν σκοτωθεί 560 στρατιώτες, σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει η ανεξάρτητη ιστοσελίδα icasualties.org.

Ο αντιδήμαρχος της Κανταχάρ, Νουρ Αχμαντ Ναζάρι, τραυματίστηκε σοβαρά ενώ μετέβαινε από το σπίτι στο γραφείο του. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ζαλμάι Αγιόμπι, δύο ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του Ναζάρι. Σχεδόν ταυτόχρονα και με παρόμοιο τρόπο δύο άνδρες σκότωσαν ένα μέλος του επαρχιακού συμβουλίου θρησκευτικών θεμάτων.

Στις 20 Απριλίου ο Αζιζουλάχ Γιαρμάλ, ένας άλλος αντιδήμαρχος, σκοτώθηκε ενώ προσευχόταν σε τζαμί της Κανταχάρ.

Οι Ταλιμπάν βάζουν συχνά στο στόχαστρο τοπικούς αξιωματούχους, τους οποίους χαρακτηρίζουν ως «προδότες» επειδή συνεργάζονται με τις συμμαχικές δυνάμεις και την κυβέρνηση του Χαμίντ Καρζάι.