Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα σχέδια για έναν ξεχωριστό και πρωτότυπο πύργο στην Πράγα, όπου πάνω στο κτίριο είναι καρφωμένο ένα πλοίο που έχει ναυαγήσει.

Στόχος των σχεδιαστών να δείξουν ότι με την κλιματική κρίση όλα είναι πιθανά, ακόμα και το να βγει ένα καράβι στην στεριά και να πέσει πάνω σε ένα κτίριο.

Το ιδιαίτερο κτίσμα σχεδιάστηκε από τον γλύπτη David Cerny και τον αρχιτέκτονα Tomás Cisar του αρχιτεκτονικού γραφείου Black N’ Arch, ακούει στο όνομα «Top Tower» και θα βρίσκεται στη συνοικία Nove Butovice της Πράγας.

Σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Trigema, η οποία βρίσκεται πίσω από το πρότζεκτ, ο πύργος έχει σχεδιαστεί για να φέρει μια καινούργια αίσθηση δυναμισμού στη συγκεκριμένη γειτονιά.

Η πρόταση, από την οποία ενδέχεται να προκύψει το υψηλότερο κτήριο στην Τσεχική Δημοκρατία, περιλαμβάνει κατοικίες και γραφεία. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν περίπου 250 μικρά διαμερίσματα διαθέσιμα προς ενοικίαση, μαζί με γραφεία και ένα πολιτιστικό κέντρο, καθώς και καταστήματα στις χαμηλότερους δύο ορόφους.

Με συνολικό κόστος 85 εκατομμυρίων δολαρίων οι εργασίες μπορούν να αρχίσουν ακόμη και το 2021 με προβλεπόμενη περάτωσή τους το 2024.

Δείτε το βίντεο: