Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές στην Ιταλία, μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, στο κέντρο της Ρώμης, ενώ ήταν σε εξέλιξη η ορκωμοσία της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα.

Δράστης της επίθεσης είναι ο Λουίτζι Πρεΐτι, από τα πυρά του οποίου τραυματίστηκαν δύο καραμπινιέρι.

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς φέρει τραύμα στο λαιμό και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή.

Εκτός από τους δυο καραμπινιέρους, τραυματίσθηκε, ευτυχώς ελαφρά και μια έγκυος γυναίκα.

«Τι περιμένετε, πυροβολήστε με;» φέρεται να φώναξε στους καραμπινιέρους, τη στιγμή που άνοιγε πυρ.

Όπως μεταδίδει η ιταλική τηλεόραση RAI, ο δράστης έφτασε μπροστά στην είσοδο του κυβερνητικού μεγάρου και άρχισε να πυροβολεί κατά τον καραμπινιέρων.

Στο έδαφος, βρέθηκαν επτά κάλυκες από φυσίγγια.

Ο συλληφθείς κατάγεται από την Καλαβρία και διαμένει κοντά στο Τορίνο, ενώ σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ φαίνεται πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο Πρεΐτι συνελήφθη αμέσως, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και μπορεί να υποβληθεί άμεσα σε ιατρική εξέταση για να εξακριβωθεί η πραγματική κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, επιμένουν ότι υποφέρει από σοβαρά ψυχικά προβλήματα, και ότι πρόκειται, για βίαιη επίθεση που πρέπει να οργάνωσε μόνος του.

Η επίθεση έξω από το Παλάτσο Κίτζι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τρομοκρατική παρά το δυσάρεστο κλίμα των τελευταίων μηνών που έχει αυξήσει την ένταση, δήλωσε ο δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας Τζιάνι Αλεμάνο.