Έντεκα νεκρούς αφήνει πίσωτης η τροπική καταιγίδα Μάθιου στη Βενεζουέλα και το Μεξικό. Τραγικό θάνατο βρήκαν μία γυναίκα και έξι παιδιά από την ίδια οικογένεια σε προάστιο του Καράκας ενώ στην ίδια περιοχή καταστράφηκαν 24 κατοικίες.

Ένας 70χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στο Κρατίδιο Σούκρε στα βορειοανατολικά.

Συνολικά οκτώ άνθρωποι είναι αγνοούμενοι.

Στο Μεξικό, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση σπιτιού στην περιοχή Τσιάπας, κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα.

Ο Μάθιου άρχισε να πλήττει από την Παρασκευή τα βορειοανατολικά σημεια της Νικαράγουα και άρχισε να κινείται βορειοδυτικά με ανέμους που φθάνουν τα 85 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων στο Μαϊάμι.

Η καταιγίδα, που συνοδεύεται από ραγδαίες βροχοπτώσεις, κινδυνεύει να επιδεινώσει την κατάσταση στην περιοχή, η οποία ήδη έχει υποστεί σοβαρές πλημμύρες τους τελευταίους μήνες, τονίζει το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Νικαράγουας.

Για προληπτικούς λόγους, περίπου 10.000 κάτοικοι στο εσωτερικό των ακτών της Καραϊβικής έχουν απομακρυνθεί προς ασφαλέστερα καταφύγια. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για 250 με 400 χιλιοστά νερού που μπορεί να πέσουν ανά τετραγωνικό μέτρο κατά την πορεία του Μάθιου.

Δείτε το video