Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Καμπούλ του Αφγανιστάν πραγματοποίησε ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό εννέα ημέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ο Χέιγκελ αναμένεται να συναντηθεί με τους αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στη χώρα ενώ θα έχει συνομιλίες με πολλούς αφγανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και με τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι.

«Πρέπει να καταλάβω καλύτερα τι συμβαίνει», είπε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του, προσθέτοντας ότι στόχος του είναι «να κάνει τις δικές του εκτιμήσεις και να ακούσει τους στρατιωτικούς διοικητές».
Νωρίτερα σήμερα, στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Τάγαμπ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, ένοπλοι που φορούσαν στολές του αφγανικού στρατού άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας έναν πολίτη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ISAF, της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια, το θύμα ήταν υπεργολάβος συνεργαζόμενος με τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις. «Οι τρεις δράστες σκοτώθηκαν επίσης στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, συνταγματάρχης Λέστερ Κάρολ.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι ένοπλοι ήταν αφγανοί στρατιώτες ή αντάρτες.