Την πρόθεσή του να μην συμμετάσχει σε προσωρινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, αμέσως μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της κυβέρνησης της οποίας ηγείται.

«Δεν θα συμμετάσχουμε σε προσωρινή κυβέρνηση. Η εξουσία δεν ήταν ποτέ ο στόχος μου, ούτε και θα κερδίσω κάτι εάν οι πολίτες μας μισούν. Κάναμε ήδη ό,τι καλύτερο μπορούσαμε προκειμένου να απαντήσουμε στα αιτήματα των πολιτών που διαμαρτύρονταν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπορίσοφ από το βήμα της βουλγαρικής βουλής.

Ο βούλγαρος πρωθυπουργός είπε ακόμη πως η απειλή να εξελιχθούν σε αιματηρές διαδηλώσεις οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών ήταν αυτή που τον οδήγησε στην απόφαση της παραίτησης.

Οι βούλγαροι βουλευτές επρόκειτο να ψηφίσουν, σήμερα, επί της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της βουλγαρικής κυβέρνησης Συμεών Ντιάνκοφ, όταν ο Μπορίσοφ ανακοίνωσε, αιφνιδιαστικά, την παραίτηση της κυβέρνησης. Είχαν προηγηθεί, χθες, αιματηρά επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών, στο κέντρο της Σόφιας.