Η κατάσταση ομηρίας συνεχίζεται στο Blagnac της Γαλλίας από έναν ένοπλο άνδρα, ο οποίος κρατάει 4 ανθρώπους σε κατάστημα καπνικών ειδών, σύμφωνα με τη Le Figaro.

Όπως αναφέρει το γαλλικό Μέσο, μία από τις τέσσερις γυναίκες που είναι αιχμάλωτες απελευθερώθηκε από τον ένοπλο.

Ο άνδρας κρατά ακόμη τις υπόλοιπες τρεις γυναίκες με την απειλή του όπλου στο προάστιο της Τουλούζης, από το απόγευμα της Τρίτης. Ο δράστης φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι προσπάθησαν να πλησιάσουν στο σημείο.

Ο δράστης απελευθέρωσε μία 30χρονη όμηρο περίπου στις 19:30 τοπική ώρα. Οι γυναίκες που παραμένουν σε ομηρία φέρεται να είναι υπάλληλοι του καταστήματος και η ιδιοκτήτρια.

Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, ο ένοπλος, που είναι 17 ετών, από το Μπλανιάκ και γνωστός στις αστυνομικές αρχές, έκανε απόπειρα ληστείας και αρχικά πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα όταν πλησίασαν οι αστυνομικοί. Μάλιστα, απείλησε να πυροβολήσει όμηρο, εάν οι αστυνομικές δυνάμεις δεν ήραν τον αποκλεισμό της περιοχής.

Ο δράστης φέρει μαζί του μία κινητή κάμερα, την οποία έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τρομοκράτες για να βιντεοσκοπήσουν τις επιθέσεις τους.

Ωστόσο η αστυνομία δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατία. Πιθανολογεί ότι είναι το αποτέλεσμα μίας αποτυχημένης ληστείας. Μέχρι στιγμής τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ζητά να μεταβεί στο σημείο διαπραγματευτής, αίτημα που έγινε δεκτό.

«Μας ζητήθηκε να κλείσουμε τα παραθυρόφυλλα και να μείνουμε μέσα στα σπίτια μας» ανέφερε ντόπιος επιχειρηματίας.

Στον τόπο της ομηρίας μετέβη και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέρ.