Με νέα επίκληση στα δεινά της Ελλάδας έδωσε συνέχεια στην κόντρα του με το Βερολίνο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τονίζοντας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη, ότι «πρέπει να κερδίσουμε την αναμέτρηση δύναμης με την Γερμανία, δίνοντας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πραγματικές εξουσίες».

«Διαφορετικά, όλες οι χώρες θα αναγκασθούν να βγουν από το ευρώ και να επιστρέψουν στο εθνικό τους νόμισμα, αρχίζοντας από τα κράτη της Μεσογείου», πρόσθεσε ο μεγιστάνας του Τύπου και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας

Ο «Καβαλιέρε», που κερδίζει πόντους στις δημοσκοπήσεις εν όψει των ιταλικών εκλογών, τόνισε, ακόμη, ότι «ο κύριος μελλοντικός στόχος είναι να μπορέσει να ξεπερασθεί η ευρωπαϊκή πολιτική που βασίζεται αποκλειστικά στην λιτότητα».

«Όλη η Ευρώπη διέρχεται κρίση, οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει τα πενήντα εκατομμύρια και η πολιτική λιτότητας που επιβλήθηκε από την Γερμανία οδήγησε σε δίνη ύφεσης», υπογράμμισε. «Στην Ελλάδα και στην Ιταλία για παράδειγμα, δεν μπορούν να συνεχίζουν να επιβάλλονται επιτόκια δανεισμού τόσο υψηλότερα από εκείνα της Γερμανίας. Στην περίπτωση της Ελλάδας η διαφορά φτάνει τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες», πρόσθεσε .

Παράλληλα ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς συμμαχίας επιβεβαίωσε ότι την ερχόμενη Κυριακή πρόκειται να παρουσιάσει με θεαματικό τρόπο, το νέο του «συμβόλαιο με τους Ιταλούς» που θα περιέχει τις κύριες προεκλογικές δεσμεύσεις του.