Η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι αναγνωρίσθηκε η δέκατη και τελευταία σορός των υπηκόων της που αγνοούνταν και επιβεβαιώθηκε ότι έχασαν την ζωή τους κατά την ομηρεία εργαζόμενων από ισλαμιστές στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Ιν Αμένας, της Αλγερίας.

«Πρέπει να ανακοινώσω για μία ακόμη φορά ένα δυσάρεστο νέο. Αναγνωρίσαμε την τελευταία σορό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα. «Πλέον έχουμε επιβεβαιώσει τον θάνατο δέκα Ιαπώνων», πρόσθεσε, εκφράζοντας, παράλληλα, τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης προς τις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων.

Οι εκπρόσωποι της Ιαπωνίας που έχουν μεταβεί στην Αλγερία για να συλλέξουν πληροφορίες για την τύχη των συμπατριωτών τους δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να τους εντοπίσουν και να τους αναγνωρίσουν.

Μόνο επτά από τους δεκαεπτά ιάπωνες εργαζόμενους της JGC, μιας από τις εταιρείες που λειτουργούσε στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Ιν Αμένας, κατάφεραν να επιζήσουν μετά την κρίση ομηρίας και την επέμβαση των αλγερινών δυνάμεων ασφαλείας για την απελευθέρωσή τους.

Ενα κυβερνητικό αεροσκάφος της Ιαπωνίας αναχώρησε σήμερα από το Αλγέρι για το Τόκιο μεταφέροντας τους επτά επιζώντες και τις εννέα σορούς.

Το Τόκιο επιθυμεί να ενημερωθεί για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι δέκα Ιάπωνες, και γι αυτό το λόγο έφτασε χθες στο Αλγέρι ο Ιάπωνας υφυπουργός Εξωτερικών, Σουνίτσι Σουζούκι, με στόχο να λάβει εξηγήσεις.