Οι απειλές αυτές συνδέονται -όπως έγραψε εκτός της «Αφρίκα» και η «Γενί Ντουζέν»- με τα όσα ανέφερε σε άρθρα του ο Λεβέντ, για τον συλληφθέντα στην Τουρκία για εμπορία ναρκωτικών Ισμέτ Φελέκ.

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά δημοσιεύματα, ο Φελέκ έχει συλληφθεί για υπόθεση εμπορίας 130 κιλών ηρωίνης, από Τουρκία στη Βουλγαρία, ενώ ο Λεβέντ δημοσιεύει φωτογραφία που δείχνει τον Φελέκ να στέκεται δίπλα στον Έρογλου στο «προεδρικό», μαζί τους και ο αδερφός του Μπουλέντ Αρίντς, και αναρωτιέται για τις σχέσεις του εμπόρου ναρκωτικών με το ψευδοκράτος και τον Έρογλου.

Ο Λεβέντ ανέδειξε τους δεσμούς του Φελέκ με τη μουσουλμανική κοινότητα στην Τουρκία «Φετχουλάχ Γκιουλέν» (δεσμούς με την Εργκένεκον) αλλά και τον στρατό και την «αστυνομία» στα κατεχόμενα, επιμένοντας ότι μέσα από αυτό το δίκτυο έφθαναν ναρκωτικά στα κατεχόμενα.

Υποστήριξε δε ότι ο Φελέκ παρακίνησε ιμάμηδες στα κατεχόμενα να στηρίξουν τον Έρογλου στις «προεδρικές». Ο Σενέρ Λεβέντ, που εδώ και μέρες δέχεται απειλές κατά της ζωής του, υποστηρίζει ότι η υπόθεση Φελέκ είναι «το αντίστοιχο Σουσουρλούκ των κατεχομένων».