Το χαμόγελο επέστρεψε στο πρόσωπο των 20 παιδιών που κατοικούν σε απομονωμένα ορεινά χωριά της νότιας Σερβίας χάρη στη γενναιόδωρη χειρονομία του προϊσταμένου του ταχυδρομείου και μοναδικού ταχυδρόμου στη μικρή πόλη Κουρσούμλισκα Μπάνια.

Ο Φίλιπ Φιλίποβιτς διέθεσε χρηματικό ποσό από το μισθό του και συγκέντρωσε χρήματα από μέλη της οικογένειάς του και συμπολίτες του για να αγοράσει δώρα αξίας 300.000 δηναρίων για τα παιδιά που ζουν στα χωριά των ορεινών περιοχών, στα διοικητικά σύνορα με το Κόσοβο.

Τα δώρα παρέδωσε ο ίδιος στους μικρούς κατοίκους των δύσκολα προσεγγίσιμων οικισμών ταξιδεύοντας με τρακτέρ επί τέσσερις μέρες.

Ήταν τα πρώτα και τα μοναδικά χριστουγεννιάτικα δώρα που έλαβαν τα παιδιά, καθώς μεγάλος αριθμός γονέων δεν είχε τη δυνατότητα να προσφέρει αυτή τη χαρά. Γι αυτό ο ταχυδρόμος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό.

Ο Φίλιπ Φιλίποβιτς, σύμφωνα με το σερβικό τηλεοπτικό σταθμό B92, είναι γνωστός για τις πράξεις του που διαπνέονται από ανθρωπισμό. Είναι ένας από τους σπάνιους επισκέπτες πολλών ανθρώπων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές του δήμου Κουρσούμλια, προμηθεύει τους κατοίκους με είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και τους κάνει συντροφιά.