Βελτιώνεται, σύμφωνα με έρευνα, η κατάσταση στην αγορά εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως μεταδίδει το οικονομικό δίκτυο CNBC.

Όπως υποστηρίζει, η ατάκα που ακουγόταν συνεχώς κατά την ύφεση «είσαι τυχερός που έχεις δουλειά» έχει αρχίσει να αντικαθίσταται από το «Παραιτούμαι» και οι εργαζόμενοι αναζητούν την κοντινότερη έξοδο.

Έρευνα της Glassdoor.com έδειξε ότι ένας στους τρεις εργαζομένους (το 33%) δηλώνουν ότι σκοπεύουν να αρχίσουν να ψάχνουν νέα δουλειά φέτος και περίπου ένας στους (το 18%) θα αρχίσουν να ψάχνουν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Στο Indeed.com, η έρευνα έδειξε ότι το 38% των εργαζομένων θα αρχίσουν να ψάχνουν για δουλειά φέτος.
Αυτό, όπως μεταδίδει το CNBC, δείχνει ότι υπάρχουν σημάδια εξόδου από την ύφεση, οπότε, όπως έδειξαν και τα στοιχεία του Δεκεμβρίου, ανακάμπτει η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, ενώ την ίδια ώρα οι εταιρείες είναι ακόμα ανασφαλείς και δε σκοπεύουν να προχωρήσουν σε αυξήσεις μισθών, οπότε και οδηγούν τους εργαζομένους σε αναζήτηση καλύτερης τύχης.

Έτσι όπως είναι αναμενόμενο, η βασική αιτία, για το 73% όσων απάντησαν ότι θα αναζητήσουν άλλη δουλειά, είναι ο μισθός, το 55% λόγω απόστασης της εργασίας το 30% λόγω των προοπτικών ανέλιξης και το 22% λόγω του φόρτου εργασίας.