Επιδρομές πραγματοποίησε χθες η πολεμική αεροπορία της Συρίας στην επαρχία Ιντλίμπ στα βορειοδυτικά της χώρας, ενώ μάχες γίνονται μεταξύ στρατιωτών και ανταρτών κοντά στη Δαμασκό και το Χαλέπι.

Σύμφωνα με το Συριακό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά έκαναν νέες επιδρομές γύρω από το Τζισρ αλ Σούγουρ και το Μάαρετ αλ Νούμαν» στην επαρχία Ιντλίμπ.

Νωρίτερα, η πολεμική αεροπορία είχε βομβαρδίσει περιοχές γύρω από τη στρατιωτική βάση Ουάντι Ντάιφ, που πολιορκείται από τους αντάρτες για πάνω από δύο μήνες, κοντά στην Μάαρετ αλ Νούμαν, μια στρατηγικής σημασίας πόλη που ελέγχεται από τους αντάρτες από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με ίδια πηγή.

Στην επαρχία Ιντλίμπ επίσης ελικόπτερα σφυροκόπησαν την κωμόπολη Μπινέσε, σκοτώνοντας τρεις πολίτες, ενώ πολλοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν όταν ένας καμικάζι βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά στο παγιδευμένο αυτοκίνητό του σε μια κοινότητα κατοικούμενη κατά πλειοψηφία από χριστιανούς, σύμφωνα με ίδια πηγή.

Από τις βίαιες συγκρούσεις, τη ζωή τους έχασαν τουλάχιστον 49 άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα, , ανάμεσά τους 11 αντάρτες και 16 στρατιώτες μόνο στην επαρχία Ιντλίμπ.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε από την πλευρά του ότι ο στρατός σκότωσε και τραυμάτισε πολλούς «τρομοκράτες» στην επαρχία, χρησιμοποιώντας τον όρο με τον οποίο οι αρχές αναφέρονται στους αντάρτες.

Στη Σίνα, ένα άλλο προάστιο, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό 10, κυρίως μαθητών από ένα κοντινό σχολείο, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Η αεροπορία βομβάρδισε επίσης την επαρχία της Χομς (κέντρο), σκοτώνοντας έναν άνδρα και ένα παιδί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.