Την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών, στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2020, ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής του Τέξας Μπέτο Ο’Ρουρκ.

«Ο μόνος τρόπος για να είμαστε πιστοί στις υποσχέσεις της Αμερικής είναι να δώσουμε τα πάντα γι’ αυτήν και να δώσουμε τα πάντα για όλους εμάς» δηλώνει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο 46χρονος υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, καθώς κατευθύνεται στην Αϊόβα.

Ο Μπέτο Ο’Ρουρκ έγινε γνωστότερος στο ευρύ κοινό το φθινόπωρο, στην προεκλογική εκστρατεία του για μια έδρα στη Γερουσία. Στις εκλογές έχασε, αλλά η εκστρατεία του, οι παθιασμένες ομιλίες του, και η σκληρή μάχη του με το «βαρύ» όνομα των Ρεπουμπλικάνων, τον Τεντ Κρουζ,

Έχασε μεν στις εκλογές, τον Νοέμβριο του 2018, αλλά προκάλεσε αίσθηση η εκστρατεία του, οι παθιασμένες ομιλίες του και η μάλλον απροσδόκητα σκληρή μάχη που έδωσε απέναντι σε έναν Ρεπουμπλικάνο βαρέων βαρών, τον Τεντ Κρουζ, ο οποίος τελικά τον νίκησε με μόλις τρεις μονάδες διαφορά.

Αν και δήλωνε πρόσφατα στο Vanity Fair, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, πως είχε πολλές αμφιβολίες και θεωρεί πως μάλλον μειονεκτεί διότι είναι λευκός άνδρας, όταν πολλοί θα προτιμούσαν το χρίσμα των Δημοκρατικών να το κερδίσει γυναίκα ή μέλος εθνικής μειονότητας, αποφάσισε τελικά να μπει στην κούρσα, όπως έχουν ήδη κάνει άλλα 14 στελέχη των Δημοκρατικών.