Να πει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τι θέλει από τη συμφωνία για το Brexit καλεί τη Βρετανία ο Γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ, μετά την εκ νέου απόρριψη της συμφωνίας της Τερέζα Μέι από τη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων.

«Είμαστε στα απώτατα όρια του ανεκτού» είπε χαρακτηριστικά ο Ροτ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk. «Αλλάξαμε ήδη μία φορά τη συμφωνία αποχώρησης για να ικανοποιήσουμε τη Βρετανία. Είμαστε ανοικτοί και έτοιμοι να συζητήσουμε, αλλά δεν λαμβάνουμε καμία ξεκάθαρη εικόνα από τη Βρετανία σχετικά με το τι επιθυμεί, μόνο τι δεν επιθυμεί».

Ο Γερμανός υπουργός εξήγησε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι είναι δυνατή η παράταση των διαπραγματεύσεων μετά τη μέχρι τώρα συμφωνηθείσα ημερομηνία της 29ης Μαρτίου, όμως σημείωσε ότι, αν οι διαδικασίες διαρκέσουν πέρα από τις αρχές Ιουνίου, τότε η Βρετανία θα πρέπει να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Την εκτίμηση πως το σενάριο του no deal Brexit μοιάζει να γίνεται ολοένα επικρατέστερο είχε διατυπώσει νωρίτερα και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, ενώ ο Γάλλος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί ξεκαθάρισε πως η συμφωνία που καταψηφίστηκε χθες ήταν «η τελευταία ευκαιρία».