Την απόλυτη στήριξή του στον Νικολά Σαρκοζί και την πολιτική που ακολουθεί με τις απελάσεις των Ρομά, εξέφρασε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Le Figaro» ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ανοικτά πως «στηρίζει τον Σαρκοζί» και πρόσθεσε «η Ευρώπη δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι το πρόβλημα των Ρομά δεν είναι αποκλειστικά γαλλικό, ιταλικό, ελληνικό ή ισπανικό. Ο πρόεδρος Σαρκοζί, αντιθέτως, το έχει κατανοήσει πλήρως».

Ο μεγιστάνας- πρωθυπουργός, ευχήθηκε επίσης «η ιταλo-γαλλική αυτή σύγκλιση να μπορέσει να ταρακουνήσει την Ευρώπη, ώστε να αντιμετωπισθεί, το όλο πρόβλημα, με μια κοινή πολιτική».

Αμέσως μετά τις πρώτες απελάσεις Ρομά από τη Γαλλία, ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, είχε εκφράσει την ανοικτή του υποστήριξη στην γραμμή του Γάλλου προέδρου, κάνοντας σαφές πως «όσοι κοινοτικοί υπήκοοι δεν διαθέτουν επαρκές εισόδημα, αξιοπρεπή κατοικία και ζουν χάρη στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας που τους φιλοξενεί, πρέπει να μπορούν να απελαύνονται, όπως συμβαίνει με τους λαθρομετανάστες».