Κι όμως, ο δυνατότερος τεχνητά παραγόμενος σίφουνας του κόσμου συνυπάρχει με τα αυτοκινητικά κομψοτεχνήματα της Μερσεντές.

Η δίνη με ύψος 34,4 μέτρων που κόβει την ανάσα δεν σχεδιάστηκε μάλιστα ως αξιοθέατο, αλλά η χρήση της είναι εντελώς λειτουργική: σε περίπτωση πυρκαγιάς, ο ρόλος του στροβίλου είναι να απομακρύνει τον καπνό από το κτίριο!

Κάπου 144 έξοδοι, εγκατεστημένοι στους τοίχους του κτιρίου, διοχετεύουν αέρα στο εσωτερικό του, με κατεύθυνση το κεντρικό αίθριο του μουσείου.

Κι εκεί αναλαμβάνει δράση η δίνη: μέσα σε 7 λεπτά, σχηματίζεται ο θεόρατος ανεμοστρόβιλος που συγκεντρώνει τους καπνούς της πυρκαγιάς από τους διαδρόμους και τους κατευθύνει έξω από το κτίριο, μέσα από το σύστημα εξαερισμού της οροφής του.

Μιλώντας για αποδοτικά συστήματα πυρασφάλειας, καλύτερο δεν θα βρείτε!

Το μοναδικό στο είδος του σύστημα εξάλειψης καπνού σχεδιάστηκε ειδικά για τις ανάγκες του Mercedes-Benz Museum και δεν έχει όμοιό του στον κόσμο.

Η καταστροφική δράση του τυφώνα όταν τεθεί κάτω από τον πλήρη έλεγχο του ανθρώπου, μπορεί να δημιουργήσει μια τιθασευμένη δίνη στην απόλυτη υπηρεσία της πυρασφάλειας.

Όσο για τον μηχανισμό λειτουργίας του ανεμοστρόβιλου, ανοίγει νέες αρχιτεκτονικές και μηχανικές δυνατότητες για ακόμα πιο ασφαλή κτίρια…