Οι Παλαιστίνιοι εκτιμούν τη βούληση της Κίνας να εμπλακεί περαιτέρω στη Μέση Ανατολή, όπου το Πεκίνο μπορεί να διαδραματίσει έναν ειδικό ρόλο, ιδιαίτερα μεσολαβώντας στο Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο απεσταλμένος του παλαιστίνιου πρωθυπουργού Μαχμούντ Αμπάς Μπασάμ αλ-Σάλι.

«Ύστερα από μια εβδομάδα αιματηρών συγκρούσεων, η εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς δεν μπορεί να διατηρηθεί παρά μόνο με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και χωρών όπως η Κίνα», δήλωσε ο αλ-Σάλι.

«Οι Κινέζοι ελπίζουν να εμπλακούν και εμείς επιθυμούμε την εμπλοκή αυτή. Η Κίνα είναι υπέρ της εκεχειρίας στη Γάζα, του τερματισμού κάθε μορφής επιθετικότητας από τους Ισραηλινούς σε βάρος των Παλαιστινίων και υποστηρίζουν τα αιτήματά μας στον ΟΗΕ», τόνισε ο απεσταλμένος του Αμπάς, ο οποίος έγινε δεκτός στο Πεκίνο από τον κινέζο υπουργό Εξωτερικών Γιανγκ Τζιετσί.

Στη διάρκεια των συνομιλιών τους αναφέρθηκε η πιθανότητα να αναλάβει η Κίνα την επίβλεψη της συμφωνίας για εκεχειρία, η οποία επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου. Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι το Πεκίνο θα στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους της Γάζας.