Στην Ιταλία με ειδική πτήση επέστρεψε ο φυγόδικος τρομοκράτης, Τσέζαρε Μπατίστι, ο οποίος συνελήφθη χθες στη Βολιβία. Ο εν λόγω άνδρας έχει καταδικαστεί για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση συνολικά τεσσάρων δολοφονιών και ήταν φυγόδικος εδώ και τρεις δεκαετίες, μεταφέρθηκε πριν από λίγο με ειδική πτήση.

Ο 64χρονος, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, είχε προσχωρήσει στην τρομοκρατική ομάδα Ένοπλοι Προλετάριοι για τον Κομμουνισμό και στη συνέχεια είχε διαφύγει της σύλληψης, μεταβαίνοντας πρώτα στη Γαλλία και στη συνέχεια στη Βραζιλία. Ο Μπατίστι συνελήφθη χθες νοτιοαμερικανική χώρα, χάρη σε κινητοποίηση της Ιντερπόλ.

«Ένας δολοφόνος, εγκληματίας, θρασύδειλος, έπειτα από 37 χρόνια καταλήγει εκεί που του άξιζε. Το πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει και το ίδιο θα συμβεί με δεκάδες άλλους εγκληματίες», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος ήταν παρών στο αεροδρόμιο Τσαμπίνο της Ρώμης.

Σχόλιο που έγραψε και δημόσια, μέσω του λογαριασμό του στο Twitter, όπου χαρακτήρισε τον Μπατίστι «κομμουνιστή δολοφόνο».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο γραμματέας της Λέγκας ευχαρίστησε για την αποδοτική συνεργασία την κυβέρνηση της Βραζιλίας και τον νέο πρόεδρό της Μπολσονάρο.

«Η Ιταλία περπατά με ψηλά το κεφάλι σε όλο τον κόσμο. Συνελήφθη και εκδόθηκε άμεσα στην Ιταλία ένας άνθρωπος που ευθύνεται για σειρά στυγερών δολοφονιών. Είναι ένα ιστορικό αποτέλεσμα το οποίο οφείλεται στην κοινή δράση όλων των θεσμών της χώρας μας», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης, Αλφόνσο Μποναφέντε.