Ένας απεγνωσμένος σύζυγος που απέτρεψε τη γυναίκα του από την αυτοκτονία το έκανε με μάλλον αδέξιο τρόπο.

Και προσφάτως ομολόγησε στο δικαστήριο πως αναγκάστηκε να της κάνει κεφαλοκλείδωμα, κάτι που στα μάτια του νόμου θεωρείται επίθεση.

Ο Graham Page βρήκε το σημείωμα αυτοκτονίας της συζύγου του Alexandra στο σπίτι τους και αναγκάστηκε να τη σύρει με βίαιο τρόπο, όπως λέει, βρίσκοντάς τη στο αυτοκίνητο μεθυσμένη και σε κατάσταση υστερίας.

Η επιχείρησε διάσωσης «ξέφυγε λίγο», όπως παραδέχτηκε στην αστυνομία που τον έπιασε επ’ αυτοφώρω, όταν ένας γείτονας είδε το περιστατικό στο Μπρίστολ της Αγγλίας στις 14 Δεκεμβρίου.

Ο δικαστής τον καταδίκασε μάλιστα σε 100 ώρες κοινωνική εργασία, καθώς τον άκουσε να παραδέχεται πως για τη βγάλει από το αμάξι, αναγκάστηκε να την πιάσει από το κεφάλι και να της κάνει κεφαλοκλείδωμα, σέρνοντάς τη από τα ρούχα προκειμένου να τη μεταφέρει στην οικία τους. Ήθελε να τη βγάλει πάση θυσία από το αμάξι για να μη βάλει μπροστά και σκοτωθεί, παρασύροντας ίσως και άλλους αθώους.

«Έκανα ό,τι θεωρούσα αναγκαίο εκείνη τη στιγμή και μακάρι να ήταν τα πράγματα διαφορετικά», δήλωσε εκείνος, «δεν ξέρω αν θα το ξανάκανα με τον ίδιο τρόπο … Νομίζω πως ήμουν λίγο τραχύς και τώρα έχω ποινικό μητρώο γι’ αυτό».