Αναποφάσιστος αποδεικνύεται ο πάστορας Τέρι Τζόους, ο οποίος σε νεότερες δηλώσεις του αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει τελικά τα σχέδιά του και να κάψει αντίτυπα του Κορανιού με αφορμή την 9η επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο φανατικός πάστορας είχε δηλώσει την Πέμπτη πως από τη στιγμή που πέτυχε συμφωνία να μην οικοδομηθεί τέμενος στο «Σημείο Μηδέν» ακυρώνει το κάψιμο του Κορανιού. Παραχώρησε μάλιστα συνέντευξη Τύπου, όπου δήλωσε ευτυχής που πέτυχε τον στόχο του. «Ο αμερικανικός λαός δεν θέλει το τέμενος εκεί και φυσικά οι μουσουλμάνοι δεν θέλουν να κάψουμε το Κοράνι», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν όμως ο ιμάμης της Νέας Υόρκης διέψευσε ότι υπάρχει τέτοια συμφωνία, ο Τέρι Τζόουνς δήλωσε στο NBC News ότι το ξανασκέφτεται και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει στο κάψιμο του Κορανιού. «Είναι σαν να ξαναγυρίζουμε στην αρχή. Με δεδομένο αυτά που ακούμε τώρα, είμαστε αναγκασμένοι να ξανασκεφτούμε την απόφασή μας», τόνισε ο Τζόουνς. Έτσι λοιπόν δεν ακυρώνουμε την εκδήλωση, απλώς την αναβάλλουμε», υπογράμμισε.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις των μουσουλμάνων για τα σχέδια του πάστορα. Ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι δήλωσε σήμερα πως ο φανατικός αμερικανός πάστορας Τέρι Τζόουνς«δεν πρέπει ούτε να σκέφτεται» να κάψει αντίτυπα του Κορανίου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ινδονησίας τόνισε σήμερα πως το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και έκανε έκκληση στην αμερικανική κυβέρνηση και τον λαό των ΗΠΑ να εμποδίσουν την ανήθικη αυτή πράξη.