Αυτό το πανέμορφο πεντάστερο θέρετρο σε νησάκι στην καρδιά της λιμνοθάλασσας της Βενετίας πρόκειται να βάλει λουκέτο, καθώς η πτώση του τουρισμού στην Ιταλία γίνεται ολοένα και πιο αισθητή.

Το πολυτελές San Clemente Palace Hotel είναι ένα ήσυχο καταφύγιο μακριά από το θόρυβο της πόλης και χρονολογείται από το δεύτερο μισό του 17ου αιώνα, όταν ήταν μοναστήρι.

Διαθέτει ένα πάρκο με δρόμο για τρέξιμο, γήπεδο τένις και γκολφ, πισίνα και σπα.

Το μέρος επιλεγόταν συχνά για να φιλοξενήσει γάμους και πέρσι η Κολομβιανή ποπ σταρ Shakira είχε εμφανιστεί σε έναν εντυπωσιακό ινδικό γάμο πουν λέγεται πως κόστισε 10 εκατ. ευρώ.

Στην τριήμερη γιορτή συμμετείχαν 800 καλεσμένοι ενώ ελέφαντες και άλογα βόλταραν στο ειδυλλιακό τοπίο.

Το κτήριο ανακαινίστηκε με σεβασμό στην παράδοσή και διατηρεί την κομψότητα και τη μεγαλοπρέπειά του ενώ τα δύο τρίτα του νησιού καλύπτονται από πράσινο.

Για τους πιο απαιτητικούς υπάρχουν επίσης χαμάμ, τζακούζι, αρωματικά μπάνια, σολάριουμ και κομμωτήριο. Προσφέρονται βέβαια μασάζ και θεραπείες στους φιλοξενούμενους.

Κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου έχει μοναδική διακόσμηση.

Το «διαμάντι της φιλοξενίας» αναμένεται να βάλει λουκέτο στο τέλος του μήνα. Οι 150 ειδικά εκπαιδευμένοι αλλά και εποχιακοί εργαζόμενοι θα απολυθούν.

Καναδική εταιρεία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του.

Δείτε τις φωτογραφίες