Η κυβέρνηση του Κουβέιτ τον περασμένο Αύγουστο αναγνώρισε επισήμως την από το 2014 απαγόρευση περισσότερων από 4.300 βιβλίων. Την περασμένη Παρασκευή, ο Κουβεϊτιανός καλλιτέχνης Μοάμαντ Σαράφ οργάνωσε επίσημη κηδεία αυτών των βιβλίων, διαμαρτυρόμενος κατά της απαγόρευσης. Εγκατέστησε το «Νεκροταφείο των Απαγορευμένων Βιβλίων» σε μια έκταση γης, δίπλα στην ετήσια Έκθεση Βιβλίου του Κουβέιτ.
Σε πάνω από 200 ταφόπλακες, ο Σαράφ χάραξε τίτλους βιβλίων, όπως «Θεία Κωμωδία» του Δάντη, «Η Παναγία των Παρισίων» του Βίκτορος Ουγκό, «Εκατό Χρόνια Μοναξιάς» του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Η απαγόρευση περιλαμβάνει και παιδικά βιβλία σαν το «Η Μικρή Γοργόνα» σε διασκευή για παιδιά από την Ντίσνεϊ, εγκυκλοπαίδειες, πολιτικά ή θρησκευτικά βιβλία. Μπροστά στην εγκατάσταση, ο Σαράφ τοποθέτησε το γραφείο ενός βιβλιοθηκονόμου, πάνω στο οποίο υπάρχει η σφραγίδα του βιβλιοθηκάριου, συμβολίζοντας τον έλεγχο των επιτρεπόμενων βιβλίων στη χώρα σύμφωνα με τον επίσημο «Κανόνα Ορθών Βιβλίων», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το «Νεκροταφείο» παρέμεινε για κάποιες ώρες, πριν επέμβουν οι Αρχές. «Το κίνητρο ήταν απλά να διαμαρτυρηθώ και να αντιπαλέψω την αυθαίρετη απαγόρευση βιβλίων στο Κουβέιτ» δήλωσε ο Σαράφ. «Να διαμαρτυρηθώ ενάντια στην απαγόρευση των βιβλίων με έναν πολύ δημιουργικό τρόπο, αντιληπτό από το ευρύ κοινό. Ήθελα αυτό το μήνυμα να φτάσει σε ανθρώπους που δεν εμπλέκονται και πολύ σε αυτό το ζήτημα» εξήγησε. Και πρόσθεσε ότι αν και η ανταπόκριση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν θετική, ο ίδιος δέχθηκε επικρίσεις ότι υποστήριζε βιβλία «με σεξουαλικό περιεχόμενο ή βιβλία που ευνοούν τον αθεϊσμό».