Η φωτιά ξεκίνησε στις αποθήκες του κτιρίου – όπου συστεγάζονται επτά εταιρείες – οι οποίες περιέχουν ξυλεία, ρουχισμό, τσιγάρα, οινοπνευματώδη, χημικά υγρά καθαρισμού πισίνων και διαφημιστικές πινακίδες. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι έκτασης 10.000 τετραγωνικών μέτρων (σε δύο ορόφους), και σε αυτόν φυλάγονταν και υλικά που χρησιμοποιούνται για να κατασκευάζονται και να συντηρούνται πισίνες. Από την πυρκαγιά κατέρρευσε η στέγη του κτιρίου.

Στις προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν δώδεκα οχήματα και 35 πυροσβέστες.  Από τον τόπο της πυρκαγιάς βγαίνουν πυκνοί καπνοί, που έφτασαν μέχρι τις δυτικές περιοχές της Λεμεσού.

Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Νικολάου, ανέφερε ότι η πυρκαγιά έχει περιορισθεί στο χώρο όπου είχε εκδηλωθεί και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασής της. Είπε επίσης ότι τα γειτονικά κτίρια είναι ασφαλή, καθώς και ο υπόγειος αποθηκευτικός χώρος του κτιρίου.

Πρόσθεσε ότι χρειάζεται ακόμα αρκετός χρόνος προκειμένου να κατασβεστεί πλήρως η φωτιά και διευκρίνισε ότι εξακολουθούν να καίγονται αρκετά εύφλεκτα υλικά. Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους εργαζομένους σε παρακείμενα εργοστάσια ούτε κίνδυνος από τις αναθυμιάσεις.