Δυσφορία και αντιδράσεις προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο η αστυνομία του Γιορκ επέλεξε να δώσει πληροφορίες για κάποια ανατομικά χαρακτηριστικά ενός επιδειξία που παρενόχλησε μια 20χρονη μαθήτρια το μεσημέρι της Κυριακής 18/11.

Η κοπέλα περπατούσε αμέριμνη σε ένα ποδηλατικό μονοπάτι όταν εμφανίστηκε ξάφνου μπροστά της ένας υπέρβαρος άνδρας, γυμνός από τη μέση και πάνω, με το παντελόνι κατεβασμένο μέχρι τους αστραγάλους, που άρχισε να αυτοϊκανοποιείται. Αμέσως έσπευσε να ειδοποιήσει την αστυνομία, αλλά εκείνος δεν φάνηκε να αγχώνεται καθώς συνέχισε την δραστηριότητά του για περίπου πέντε λεπτά πριν απομακρυνθεί από το σημείο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νορθ Γιορκσάιρ μπήκε σε υπερβολικά πολλές λεπτομέρειες όταν άρχισε να δίνει πληροφορίες σχετικά με την εμφάνιση του καταζητούμενου, με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις.

«O ύποπτος περιγράφεται ως λευκός άνδρας με πολύ ανοιχτή επιδερμίδα, ηλικίας μεταξύ 35 και 45 χρόνων, γύρω στο 1,60 μ. σε ύψος και με αρκετό λίπος». Μέχρι εδώ όλα καλά, κανένα πρόβλημα. Η συνέχεια όμως ήταν άκρως αποκαλυπτική και παρεξηγήσιμη: «Έχει λίγες τρίχες στο στήθος και στο εφηβαίο, δεν φαίνεται να έχει τατουάζ ή ουλές και έχει όπως περιγράφηκε μικρό πέος με όρχεις που κρέμονται αισθητά χαμηλά».

Λίγο αργότερα η αστυνομία απολογήθηκε για τη λεπτομερή περιγραφή που δημοσίευσε, καθώς προκάλεσε αναστάτωση σε αρκετούς πολίτες. Επιβεβαίωσε μάλιστα πως έλαβε πολλά αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς επίσης και δύο έγγραφες καταγγελίες.

Οι λεπτομερής περιγραφή των γεννητικών οργάνων του επιδειξία κατέβηκαν τόσο από το site της αστυνομίας όσο και από τη σελίδα της στο Facebook και αντικαταστάθηκαν «με μια πιο κατάλληλα διατυπωμένη εκδοχή».

«Μιλήσαμε με το μέλος του προσωπικού. Η περιγραφή έγινε με καλή πρόθεση και ήταν μια στιγμιαία λάθος εκτίμηση», ανέφερε χαρακτηριστικά η αστυνομία.

Ενημέρωσε παράλληλα πως οι περιπολίες στην περιοχή έχουν γίνει πιο εντατικές και πως οι έρευνες για τον εντοπισμό του καταζητούμενου βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ μελετάται και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που καλύπτουν την περιοχή. Κάλεσε τέλος όσους γνωρίζουν κάτι για το περιστατικό ή έχουν πληροφορίες για την ταυτότητα του καταζητούμενου να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τις αρχές.