Ο ηγέτης των κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν καλεί τις δυνάμεις του να δείξουν ηρεμία, δήλωσε ο αδελφός του Μεχμέτ στην εφημερίδα Taraf.

«Στη διάρκεια της τελευταίας μας συνάντηση, μου εμπιστεύτηκε το μήνυμα αυτό: Πλέον κανείς στρατιώτης, αστυνομικός ή αντάρτης δεν πρέπει να πεθάνει. Μοναδική μου ευχή είναι να σταματήσει η αιματοχυσία, να διευθετηθεί το θέμα αυτό», τόνισε ο ίδιος μετά την συνάντησή του με τον αδελφό του στην τουρκική φυλακή Ιμραλί.

Ο Μεχμέτ Οτσαλάν δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την συνάντησή του με τον αδελφό του, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η έκκληση αυτή για ηρεμία από τον Οτσαλάν διατυπώνεται την ίδια ώρα που εντείνονται οι συγκρούσεις κούρδων ανταρτών και τούρκων στρατιωτών στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη πως 144 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και 239 κούρδοι αντάρτες έχουν χάσει τη ζωή τους σε συγκρούσεις από την αρχή της χρονιάς.