Σημαντικές ζημιές στο Πανεπιστήμιου του Canterbury, της πόλης Christchurch, και μάλιστα στη συλλογή ελληνικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων James Logie Memorial Collection προξένησε ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στη Νέα Ζηλανδία.

Πρόκειται για μία συλλογή που δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1950 και περιλαμβάνει περίπου 250 αντικείμενα, η αξία της οποίας ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

Η επικεφαλής του προγράμματος κλασικών σπουδών του Πανεπιστημίου, Δρ. Άλισον Γκρίφιθ (Dr Alison Griffith), εξέφρασε τη λύπη του προσωπικού για τις εκτενείς ζημιές.

Στο μεταξύ η αποτίμηση των ζημιών συνεχίζεται. Όπως μεταδίδει το δίκτυο «ABC», 100.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, σε μερικές περιπτώσεις ανεπανόρθωτες, εκατοντάδες οικογένειες στο Christchurch φιλοξενούνται σε κοινοτικά καταλύματα, ενώ 3.500 άνθρωποι παραμένουν στα σπίτια τους χωρίς ρεύμα. Υπάρχουν αναφορές για ξέσπασμα γαστρεντερίτιδας και ανησυχία για μόλυνση του πόσιμου νερού. «Εκτιμάται ότι η ανοικοδόμηση της πόλης θα χρειαστεί περίπου 10 χρόνια και ότι το κόστος θα ανέλθει στα 1.6 δισ. δολάρια Αυστραλίας», μεταδίδει το «ABC».