Το αστυνομικό τμήμα του Σολτ Λέικ Σίτι στη Γιούτα έδωσε στην κυκλοφορία το βίντεο από τη στολή του αστυνομικού, έπειτα από καταδίωξη που κατέληξε με τον φυγά νεκρό με αυτοπυροβολισμό.

Ο 35χρονος Michael Zahn πέθανε από τραύμα σφαίρας που προήλθε από το δικό του όπλο, έπειτα από καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών με δύο αστυνομικούς στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για καυγά σε ξενοδοχείο και ένας από τους τέσσερις φασαριόζους πελάτες ήταν και ο φυγάς. Ο αστυνομικός προσπάθησε να τον συλλάβει, εκείνος κατάφερε να διαφύγει και άρχισε καταδίωξη στα δρομάκια της πόλης.

Ο φυγάς εγκλωβίστηκε σε ένα δρομάκι και έριξε μια σφαίρα σε μια τζαμένια πόρτα ενός γραφείου, πριν δούμε τον αστυνομικό να τον πυροβολεί δύο φορές από απόσταση.

Ο ιατροδικαστής κατέληξε αργότερα πως καμία από τις δύο σφαίρες του αστυνομικού δεν τον βρήκε και πως ο φυγάς πέθανε από δική του σφαίρα. Το αστυνομικό τμήμα του Σολτ Λέικ Σίτι ανακοίνωσε πάντως πως θα διεξάγει έρευνα για το αν ήταν δικαιολογημένος ο αστυνομικός να πυροβολήσει…