Σημαίνων σουνίτης ιερωμένος, που διεξήγαγε αγώνα μετά την αποχώρηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στο τέλος του ’11, να καταθέσουν τα όπλα οι οργανώσεις των σουνιτών, τραυματίστηκε σήμερα στη Βαγδάτη «πολύ σοβαρά», την ώρα που έχασαν τη ζωή τους οι 4 σωματοφύλακές του.

Με τη λήξη του ραμαζανιού, μέσα στη Βαγδάτη βόμβα εξερράγη την ώρα που η αυτοκινητοπομπή με τον Μέχντι αλ Σουμαϊντάι διήλθε από το σημείο τοποθέτησής της, σε μικρή απόσταση από την κατοικία του ιερωμένου, στη συνοικία Γιαρμούκ –στον κεντροδυτικό τομέα της πρωτεύουσας.

Ο σουνίτης ιερωμένος πολέμησε τους Αμερικανούς, όταν εισέβαλαν στη χώρα του στη διάρκεια του ’03. Παρέμεινε για τον λόγο αυτόν επί 45 μήνες στις φυλακές, ανακτώντας την ελευθερία του το ’08.

Η βία θρησκευτικού χαρακτήρα στο Ιράκ, σήμερα, απέχει πολύ από το υψηλό επίπεδο της διετίας 2006-2007, οπότε τα θύματα της ήταν «δεκάδες χιλιάδες».

Παρ’όλα αυτά, φέτος δεν περνά μήνας που να μην προκαλούνται κι άλλα θύματα, από αυτοσχέδιες βομβιστικές επιθέσεις κάπου στο Ιράκ.