Επιδρομές σε περιοχές της Δαμασκού έκανε σήμερα ο συριακός στρατός, όπως ανακοίνωσε η αντιπολίτευση, την ώρα που ο 57μελής Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης ετοιμαζόταν να αποφασίσει εάν θα αποπέμψει τη Συρία από τις τάξεις του.

Η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι «ξεκαθάρισε» την Δαμασκό από τους αντάρτες, αλλά δυνάμεις των αντικαθεστωτικών συνεχίζουν τις σποραδικές επιθέσεις.

Τουλάχιστον 180 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, οι 69 στην Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον ακτιβιστή Χάιταμ αλ Αμπντάλα βρέθηκαν οι σοροί 15 ανθρώπων στα συντρίμμια ενός σπιτιού στη συνοικία Χαμουρίγια, στα όρια της Δαμασκού, έπειτα από επίθεση που έκαναν μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας.

Στο μεταξύ, η συντονίστρια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την παροχή έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας Βάλερι Έϊμος έφτασε στη Συρία σήμερα, αρχίζοντας μια τριήμερη περιοδεία στην περιφέρεια. Η Έιμος θα συζητήσει σχετικά με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Σύρους πολίτες που είτε έχουν παγιδευτεί, είτε έχουν εκτοπιστεί λόγω των μαχών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Η Έϊμος, που μπήκε στη Συρία με μια οχηματοπομπή από το Λίβανο, είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με Σύρους αξιωματούχους, περιλαμβανομένου του υφυπουργού Εξωτερικών Φάισαλ Μέκνταντ, καθώς και αξιωματούχους της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου, ανέφερε ο εκπρόσωπός της Γενς Λέρκε. «Πέρασαν τα σύνορα και καλωσορίστηκαν από αξιωματούχους του (συριακού) ΥΠΕΞ», είπε ο Λέρκε.