Μαίνονται οι μάχες μεταξύ ανταρτών και του τακτικού συριακού στρατού στη Δαμασκό, όπου χθες σημειώθηκε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας η οποία κόστισε τη ζωή σε τρεις υψηλόβαθμους σύρους αξιωματούχους, ενώ από τα χθεσινά βίαια επεισόδια στη Συρία έχουν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 100 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι βίαιες συγκρούσεις, που ξεκίνησαν πριν τέσσερις ημέρες, εξακολουθούσαν να μαίνονται μέχρι αργά χθες βράδυ στις συνοικίες Μιντάν, Χάτζαρ αλ Άσουαντ, Τζόμπαρ και Κάφαρ Σούσε της συριακής πρωτεύουσας τις οποίες υπερασπίζονται οι σύροι εξεγερμένοι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΟΕ, στρατιωτικά ελικόπτερα βομβάρδιζαν τις συνοικίες Μέζε, Τζόμπαρ, Κάφαρ Σούσε και Τάνταμουν.

Μάχες διεξάγονταν επίσης στην Χάλεντ μπιν αλ Ουάλιντ, μεγάλη οδική αρτηρία της Δαμασκού που οδηγεί στο κέντρο της πόλης.

«Η (συνοικία της Δαμασκού) Καμπούν περικυκλωμένη από άρματα μάχης και οι δυνάμεις του καθεστώτος βομβαρδίζουν τη συνοικία από όλες τις πλευρές», ανέφεραν ακτιβιστές. Όλες οι είσοδοι της Καμπούν ήταν κλειστές χθες το μεσημέρι από στρατιώτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίοι εμπόδιζαν σε όλα τα οχήματα να εισέρχονται στην περιοχή.
Η μάχη της Δαμασκού «θα τελειώσει σύντομα» και η πρωτεύουσα θα γίνει «το νεκροταφείο των επιτιθέμενων», αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα αλ Ουάταν.

Οι εξεγερμένοι ανακοίνωσαν τη Δευτέρα το βράδυ ότι ξεκίνησε «η μάχη για την απελευθέρωση» της Δαμασκού.