Ο βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Μλαντένοφ δήλωσε στον ισραηλινό ομόλογό του Άβιγκντορ Λίμπερμαν ότι η έκρηξη σε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν Ισραηλινοί τουρίστες έξω από το αεροδρόμιο της παραθαλάσσιας πόλης Μπουργκάς, στην Μαύρη Θάλασσα, προκλήθηκε από μια βόμβα που ήταν τοποθετημένη στο όχημα, ενώ έκανε λόγο για επτά νεκρούς.

«Ο υπουργός Μλαντένοφ ενημέρωσε τον υπουργό Λίμπερμαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο λεωφορείο που μετέφερε τουρίστες οι οποίοι μόλις είχαν αποβιβαστεί από μια πτήση τσάρτερ με προέλευση το Ισραήλ», αναφέρει ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

«Στο σημείο της έκρηξης βρέθηκαν έξι σοροί, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος που είχε τραυματιστεί σοβαρά υπέκυψε στο νοσοκομείο. Δύο σοβαρά τραυματίες νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ περίπου 30 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο», προσθέτει η ανακοίνωση, η οποία επικαλείται τις δηλώσεις του Μλαντένοφ.

Ο βούλγαρος υπουργός διευκρίνισε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 154 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας Αμερικανός, ένας Ιταλός, ένας Σλοβάκος, οκτώ παιδιά και ένα βρέφος.

Εξάλλου ο Μλαντένοφ υπογράμμισε ότι: «Η Βουλγαρία θα κάνει τα πάντα για να εντοπίσει αυτούς που ευθύνονται για το φοβερό αυτό συμβάν».

Στο μεταξύ ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε σήμερα την «βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση» που είχε στόχο Ισραηλινούς και πρόσφερε «κάθε αναγκαία βοήθεια» για τον εντοπισμό των δραστών.

«Αυτές οι επιθέσεις εναντίον αθώων αμάχων, ανάμεσά τους και παιδιά, είναι αποκρουστικές», αναφέρει ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας «την αναλλοίωτη δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ».

«Οι ΗΠΑ θα σταθούν αλληλέγγυες με τους συμμάχους τους και θα προσφέρουν κάθε απαραίτητη βοήθεια για εντοπισμό των δραστών αυτής της επίθεσης, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη», επεσήμανε ο αμερικανός πρόεδρος.