«Το μήνυμα που στέλνουμε αυτή την ώρα είναι να υπάρξει ηρεμία. Η Βουλγαρία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των τουριστών στη χώρα μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνελίεφ, ο οποίος μετέβη στο Μπουργκάς όπου νωρίτερα σημειώθηκε αιματηρή βομβιστική επίθεση με θύματα ισραηλινούς τουρίστες.

«Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους ομολόγους μας στο Ισραήλ, οι οποίοι μας ευχαρίστησαν για τη συνδρομή των βουλγαρικών αρχών», ανέφερε ακόμη ο κ. Πλεβνελίεφ. Ο ίδιος επισήμανε, ότι οι βουλγαρικές αρχές θα συνεργαστούν με αυτές του Ισραήλ, για την διαλεύκανση αυτής της «περίπλοκης υπόθεσης», όπως χαρακτήρισε την επίθεση.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας επισκέφθηκε εξάλλου, το νοσοκομείο του Μπουργκάς και ευχαρίστησε το προσωπικό του για τον τρόπο που χειρίστηκε την περίθαλψη των τραυματιών από την επίθεση, που σημειώθηκε στις 17:25 στο αεροδρόμιο της πόλης, σε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ισραηλινοί τουρίστες. Όπως είπε ο βούλγαρος πρόεδρος, έχουν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, ενώ δεν υπάρχει ανάγκη από φιάλες και άλλο εξοπλισμό. Το νοσοκομείο επισκέφθηκαν και ο υπουργός Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ, μαζί με το δήμαρχος του Μπουργκάς, Ντιμίταρ Νικόλοφ.

Στο μεταξύ, έχει συσταθεί ειδική ομάδα, η οποία θα ενημερώνει τους οικείους των τραυματιών για την κατάστασή τους.