Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δώδεκα παιδιών και του προπονητή τους στην Ταϊλάνδη, καθώς βγήκαν όλοι τους σώοι από το σπήλαιο στο οποίο είχαν εγκλωβιστεί για 17 ημέρες. Ωστόσο, δεν είναι όλοι το ίδιο χαρούμενοι για την κατάληξη που είχε η ιστορία αυτή, που συγκλόνισε όλον τον πλανήτη.
Η σύζυγος του Ταϊλανδού πρώην δύτη, που έχασε τη ζωή του κατά την επιχείρηση διάσωσης, δήλωσε σήμερα ότι της λείπει πολύ ο άνθρωπός της και. Παρόλα αυτά, έκανε έκκληση στα παιδιά να μην κατηγορούν τους εαυτούς τους για τον χαμό του.
Ο 38χρονος Σαμάρν Κουνάν, ένα πρώην μέλος της επίλεκτης ομάδας SEAL του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης, ήταν το μοναδικό θύμα της διεθνούς επιχείρησης διάσωσης.
«Σ΄ αγαπώ τόσο πολύ . Μου λείπεις… Σ’ αγαπώ και δεν θα σε ξεχάσω ποτέ… από τώρα και στο εξής κάθε φορά που θα ξυπνάω…ποιόν θα φιλάω;», είναι τα λόγια της Βαλεεποάν Κουνάν, που εμφανίζονται σε λεζάντα κάτω από μια μαυρόασπρη φωτογραφία του συζύγου της, την οποία ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram.
Ο κόσμος θα πρέπει να μη ξεχάσει τον Σαμάρν, τον επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης, είπε η ίδια σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της 17ήμερης επιχείρησης, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Ο Σαμάρν Κουνάν είναι ο πραγματικός ήρωας. Την ημέρα που έχασε τη ζωή του, σύσσωμη η ομάδα ήταν θλιμμένη, αλλά την αξιοποιήσαμε αυτή την θλίψη. Είδαμε ότι έδωσε τη ζωή του γι αυτόν τον σκοπό», είπε ο Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν.
Μια ημέρα νωρίτερα η Βαλεεποάν ανάρτησε μια φωτογραφία του χεριού της να κρατάει το χέρι του συζύγου της. Άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο έστειλαν συλλυπητήρια και έκαναν σχόλια στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Εκφράζουμε τη θλίψη μας σε εσάς και την οικογένειά σας αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ο σύζυγός σας είναι τόσο γενναίος. Ο κόσμος δεν θα ξεχάσει την καλοσύνη του και ό,τι έκανε για να σώσει αυτά τα παιδιά», ανέφερε ένα από τα σχόλια.
Ένας Ταϊλανδός καλλιτέχνης δεσμεύτηκε να φιλοτεχνήσει ένα άγαλμα του Σαμάρν, το οποίο θα τοποθετηθεί στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι, όπου βρίσκεται το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ.
Ο Σαμάρν, ο οποίος εργαζόταν ως διασώστης εκτάκτων περιστατικών στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ Σουβαρναμπούμι, αφότου αποστρατεύθηκε από τους SEALs το 2006, εντάχθηκε στην επιχείρηση διάσωσης την 1η Ιουλίου.
Βρετανοί δύτες βρήκαν τα 13 παιδιά σε μια λασπώδη προεξοχή ενός μισοπλημμυρισμένου θαλάμου του σπηλαίου. Ο Σαμάρν πέθανε στις 6 Ιουλίου, όταν έχασε τις αισθήσεις του στη διάρκεια της αποστολής του, που ήταν η τοποθέτηση δεξαμενών οξυγόνου μέσα στο σπήλαιο, μόλις δύο ημέρες πριν μεταφερθεί εκτός σπηλαίου η πρώτη ομάδα των παιδιών.
Στη διάρκεια της επιχείρησης, κάποιοι Ταϊλανδοί έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η ποδοσφαιρική ομάδα υπήρξε ριψοκίνδυνη, επειδή εισήλθε στο σπήλαιο στη διάρκεια της εποχής αυτής με τις βροχές. Ωστόσο, η Βαλεεποάν είπε στους δημοσιογράφους: «Θέλω να πω στα αγόρια, σας παρακαλώ μην κατηγορείτε τους εαυτούς σας».