Στόλισε το ΙΧ του με το πορτρέτο του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ κι έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο λόγος για το Σπύρο Γιανκούλοφ, κάτοικο της παραδουνάβιας πόλης Ρούσε, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε πρόσωπο της ημέρας για τα βουλγαρικά ΜΜΕ, που καλύπτουν το θέμα με εκτενή ρεπορτάζ και συνεντεύξεις, πλαισιωμένες με φωτογραφίες του δίπλα στο αυτοκίνητό του.

Ο κ. Γιανκούλοφ κάλυψε το καπό του αυτοκινήτου του με τη μορφή του Βούλγαρου πρωθυπουργού, σε στάση περισυλλογής, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

«Ούτε κατά διάνοια φανταζόμουν, ότι το έργο μου θα προκαλέσει τέτοιο ενδιαφέρον» δηλώνει στην εφημερίδα «Τρουντ» της Σόφιας ο άνθρωπος που φιλοτέχνησε το πορτρέτο, Ηλιάν Ηλίεφ.

Ο εμπνευστής της ιδέας απορρίπτει τη μία μετά την άλλη τις προσφορές, που προέρχονται τόσο από το εσωτερικό της χώρας όσο και από το εξωτερικό, να πουλήσει το διάσημο πλέον αυτοκίνητό του.

Μάλιστα, τοπικός βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος GERB πρότεινε τόσο στον ιδιοκτήτη του ΙΧ όσο και στον καλλιτέχνη που φιλοτέχνησε το πορτρέτο του Μπορίσοφ να γίνουν μέλη του κόμματος.

Κι ανεξάρτητα από το αν θα δεχθούν ή όχι την πρόταση, ο εμπνευσμένος από την αιφνίδια δημοσιότητα Σπύρο Γιανκούλοφ σκέφτεται να διακοσμήσει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου του με πορτρέτο του υπουργού Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στα βουλγαρικά ΜΜΕ.

«Με τον είδωλο του Μπόικο μπροστά, ο Σπύρο “ψάρεψε” κελεπούρι» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Dnes» για το θέμα.