Η Νέα Υόρκη αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα βασικότερα οικονομικά κέντρα του πλανήτη, αλλά πέρα από την Γουόλ Στριτ, το Empire State Building, το άγαλμα της ελευθερίας και τους αμέτρητους ουρανοξύστες, υπάρχει ένα τμήμα του νησιού που αποκαλύπτει μια εντελώς διαφορετική ιστορία της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Οι παρακάτω φωτογραφίες, οι οποίες ελήφθησαν από τον συγγραφέα και εκδότη Arvind Dilawar, από το Μπρούκλιν, ρίχνουν φως στα ετοιμόρροπα στρατιωτικά κτίρια των ΗΠΑ, τα οποία αποτελούσαν τη στρατιωτική βάση του έθνους για περισσότερα από 200 χρόνια.

Το 1966, το «νησί του Διοικητή» άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς και πέρασε στα χέρια της Αμερικανικής Ακτοφυλακής. Τότε χτίστηκαν τα περισσότερα σπίτια για τους 3.500 μόνιμους κατοίκους.

Μετά από 30 χρόνια, η Αμερικανική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε την αποχώρηση της από το νησί, αφήνοντας κυριολεκτικά in medias res τα κτίρια, τα πεζοδρόμια και τα καταστήματα της πόλης. Οι φωτογραφίες του κ. Dilawar παρουσιάζουν ό,τι απέμεινε από τα κτίρια του Λιμενικού Σώματος και τη στρατιωτική βάση της εποχής.

Απολαύστε…