Μήνυση εναντίον της Αστυνομίας του Μιλγουόκι κατέθεσε ο συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς, Στέρλινγκ Μπράουν, ο οποίος κάνει λόγο για κατάχρηση βίας και ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον του.

Ο γκαρντ των «ελαφιών» καταγγέλλει ότι ήρθε αντιμέτωπος με την αστυνομική βία, χωρίς να κάνει κάτι για να προκαλέσει τα όργανα της τάξης, με αφορμή ένα απλό παράνομο παρκάρισμα. Όπως τονίζει μέσω δήλωσής του, «η υπόθεση αυτή με οδήγησε στο να ορθώσω ανάστημα και να πω την ιστορία αυτή, προκειμένου να μην υπάρχουν ανάλογες αδικίες στο μέλλον».

Μάλιστα, κυκλοφορεί και βίντεο από το περιστατικό, στο οποίο φαίνεται η απορία στο βλέμμα του Μπράουν για το τι έκανε τόσο λάθος, ώστε να του φορέσουν χειροπέδες.

Η δήλωση του γκαρντ των Μπακς αναφέρει:

«Η εμπειρία που είχα με την Αστυνομία του Μιλγουόκι δεν θα έπρεπε να συμβεί σε κανέναν άλλον. Ένα απλό πρόστιμο για παρκάρισμα μετατράπηκε σε εκφοβισμό από την Αστυνομία, παράνομη χρήση βίας φορώντας μου χειροπέδες και προκαλώντας μου χτύπημα με taser. Η υπόθεση αυτή με οδήγησε στο να ορθώσω ανάστημα και να πω την ιστορία αυτή, προκειμένου να μην υπάρχουν ανάλογες αδικίες στο μέλλον. Τέτοια περιστατικά ή χειρότερα συμβαίνουν καθημερινά στην κοινότητα των μαύρων.

Αναλαμβάνω την ευθύνη να μιλήσω για όσους δεν έχουν το ίδιο βήμα με μένα. Όλες αυτές οι συμπεριφορές εκπορεύονται από ρατσισμό απέναντι σε μειονότητες, κατάχρηση εξουσίας και έλλειψη απόδοσης ευθυνών στους αστυνομικούς που εμπλέκονται. Είναι ντροπιαστικό να μην αποδίδονται ευθύνες στα όργανα της τάξεως για τέτοια περιστατικά. Πρόκειται για ένα χαστούκι στο πρόσωπο των θυμάτων, των οικογενειών τους και των κοινοτήτων τους.

Είναι αναγκαίο να υπάρχει αμοιβαίες σεβασμός. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις στο πρόβλημα αυτό, αλλά πρέπει να γίνουν κάποια βήματα για να έρθει η αλλαγή. Εγώ από μέρους μου κάνω ό,τι μπορώ για να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Είναι κάτι μεγαλύτερο από μένα και εγώ, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, οι Μπακς, η κοινότητα των μαύρων και όλοι όσοι πάμε κόντρα στην αδικία αυτή θα συνεχίσουμε τη μάχη. Η ειρηνική συμπαράσταση είναι ο μόνος τρόπος αντίδρασης. Ξέρω πόσοι από σας έχετε την ίδια οργή με μένα, αλλά για να προοδεύουμε, θα πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό που έχουμε κι όχι να το καταστρέψουμε. Προσωπικά, θα μηνύσω την αστυνομία του Μιλγουόκι για να επιφέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία μας».

Η ιστορία αυτή ξεκίνησε ένα κύμα αντιδράσεων στα social media, καθώς έχει ήδη δημιουργηθεί hashtag στήριξης του Μπράουν, το οποίο είναι το #StandWithSterling

To Αστυνομικό Τμήμα του Μιλγουόκι ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και ανέφερε πως οι άνδρες που είχαν αυτήν τη συμπεριφορά τιμωρήθηκαν παραδειγματικά.

AP_18143831780602 AP_18143831764473 AP_18143831745926 AP_18143831771958