Τουλάχιστον 125 είναι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί από τις σφοδρές καταιγίδες και αμμοθύελλες που πλήττουν την Ινδία, ενώ οι αρχές προειδοποιούν πως η κακοκαιρία θα συνεχιστεί.

Άνεμοι που πνέουν σε πολύ υψηλές ταχύτητες και κεραυνοί έχουν προκαλέσει καταστροφές σε πολλά χωριά, γκρεμίζοντας τοίχους κι αφήνοντας πίσω τους πλήθος τραυματιών.

AP_18123464973064

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές, ο απολογισμός είναι ο μεγαλύτερος σε τέτοιου είδους περιστατικά εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια, ενώ οι αρχές προειδοποιούν πως ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας αναφέρει πως αναμένονται κι άλλες καταιγίδες τις επόμενες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή, καλώντας τους πολίτες να είναι σε επιφυλακή.

Στα κρατίδια Ουτάρ Πραντές και Ρατζαστάν ξεριζώθηκε δέντρα, καταστράφηκαν σπίτια, σκοτώθηκαν κοπάδια και γκρεμίστηκαν κολόνες ηλεκτροδότησης.

AP_18123442874235

Σύμφωνα με το BBC, πολλοί από τους νεκρούς κοιμούνταν και τα σπίτια τους κατέρρευσαν πάνω τους, λόγω των κεραυνών ή των ριπών του ανέμου.

Η κυβέρνηση του Ουτάρ Πραντές ανακοίνωσε πως θα αποζημιώσει τις οικογένειες των νεκρών με 400.000 ρουπίες- 6.000 δολάρια.