Δύο άτομα του υποκόσμου συνέλαβε στο κέντρο της Σόφιας η βουλγαρική αστυνομία, τα οποία φαίνεται ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία ανώτατου αξιωματούχου της Γενικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος.

Οι συλληφθέντες Άντον Πέτροφ, γνωστός με το ψευδώνυμο «Hamster» και ο Ντιμίτερ Ζελιάζκοφ γνωστός ως «Eyes» οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα, ανακρίθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι και θεωρούνται από τους βασικούς εμπλεκόμενους στο παράνομο εμπόριο ναρκωτικών.

Ο Πέτροφ είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση «Octopus» που αφορά ομάδα του οργανωμένου εγκλήματος που είχε ανάμειξη σε υποθέσεις εκβιασμών, σε εμπόριο ναρκωτικών, σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε εκμετάλλευση πορνείας και σε φορολογικές απάτες. Ο Ζελιάζκοφ αποφυλακίστηκε πρόσφατα όπου εξέτισε ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA.

Η εφημερίδα «Telegraph» της Σόφιας αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της ότι «στη βουλγαρική πρωτεύουσα συνελήφθη ο Άντον Πέτροφ, το δεξί χέρι του Αλεξέι Πετρόφ πρώην συμβούλου της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας και βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση «Octopus» και ο έμπορος ναρκωτικών Ντιμίτερ Ζελιάζκοφ επειδή προετοίμαζαν τη δολοφονία του επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος, Στάνιμιρ Φλόροφ».