Σε επτά πόλεις του Ιράκ έγιναν συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις, με παγιδευμένα αυτοκίνητα, που είχαν στόχο την αστυνομία.

Από τις επιθέσεις νεκροί είναι τουλάχιστον 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους 20 αστυνομικοί και δύο παιδιά ενώ άλλοι 200 τραυματίστηκαν σοβαρά.

Οχτώ παγιδευμένα αυτοκίνητα, σε επτά διαφορετικά σημεία της χώρας έσπειραν τον τρόμο και τον θάνατο σε όλη τη χώρα.

Οι αιματηρές επιθέσεις σημειώθηκαν στη Βαγδάτη προκαλώντας το θάνατο 15 αστυνομικών και τον τραυματισμό τουλάχιστον 56 συναδέλφων τους αλλά και πολιτών.

Στη συνοικία Μουτανά δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν.

Στην πόλη Κουτ παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε αστυνομικό τμήμα που εκδίδει διαβατήρια και ταυτότητες, προκαλώντας το θάνατο 26 αστυνομικών και τον τραυματισμό 87, εκ των οποίων 33 αστυνομικοί.

Επίσης επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 29 τραυματίστηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε αγορά της Κερμπάλα.

Στη Φαλούτζα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε δρόμο για να πλήξει αστυνομική περίπολο, ανάμεσα στους νεκρούς και δύο παιδιά ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες.

Στην πόλη Ραμάντι παγιδευμένο αυτοκίνητο σκότωσε τρεις ανθρώπους, δύο από τους οποίους ήταν αστυνομικοί ενώ στην πόλη Κιρκούκ ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν.

Τέλος στην πόλη Μπακούμπα έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου προκάλεσε το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 18. Σε μια δεύτερη έκρηξη στο ίδιο σημείο τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι.

Όπως φαίνεται, παρά το πλήγμα που έχει δεχθεί η Αλ Κάιντα, το τρομοκρατικό δίκτυο μπορεί ακόμη να οργανώνει επιθέσεις ευρείας κλίμακας.