Υποστηρικτές του Brexit έριξαν σήμερα καφάσια με ψάρια μέσα στον ποταμό Τάμεση, εκφράζοντας έτσι τη διαμαρτυρία τους για τη συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο, στην οποία κατέληξαν η βρετανική και η ευρωπαϊκή πλευρά. Κατηγορούν δε την Τερέζα Μέι πως πρόδωσε τη βιομηχανία αλιείας της χώρας.
Όπως εξηγεί το Reuters, στο πλαίσιο της μεταβατικής συμφωνίας που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, η Βρετανία συμφώνησε να παραμείνει εντός της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ, για περίπου 20 μήνες μετά την έξοδο της Βρετανίας στις 29 Μαρτίου του 2019.
Στη Σκοτία, βουλευτές από το Συντηρητικό Κόμμα της Μέι έχουν ανακοινώσει πως δεν θα στηρίξουν την τελική συμφωνία για το Brexit εάν η Βρετανία δεν αποχωρήσει τελείως από την Κοινή Αλιευτική Πολιτική. Οι ψαράδες επιρρίπτουν στην ΚΑΠ ευθύνες για πολιτικές, που σύμφωνα με τους ίδιους, θα οδηγήσουν σε χρεοκοπία τον κλάδο τους.
Ένας από τους πιο σθεναρούς υποστηρικτές του Brexit, ο Νάιτζελ Φάρατζ, μαζί με άλλους διαδηλωτές, ήταν μεταξύ εκείνων που έριξαν σήμερα ψάρια στον Τάμεση ως διαμαρτυρία ενάντια στις ποσοστώσεις που, όπως υποστηρίζουν, τους αναγκάζουν να απορρίπτουν αλιεύματα που όμως είναι κατάλληλα για κατανάλωση.
«Εννέα τοις εκατό της ποσόστωσης για τον μπακαλιάρο είναι όλο κι όλο αυτό που παίρνει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι τρομερό; Μου ραγίζει την καρδιά να το βλέπω αυτό, αλλά συμβαίνει σε τεράστια κλίμακα σε όλη τη χώρα. Μπορεί ο κόσμος, παρακαλώ, να ξυπνήσει;» δήλωσε ο Φάρατζ, φτάνοντας μαζί με τους διαδηλωτές με μικρό αλιευτικό σκάφος μπροστά στο βρετανικό κοινοβούλιο.