Μια ασυνήθιστη είδηση έρχεται από το Κεμπέκ του Καναδά, όπου εκατοντάδες γιατροί απέρριψαν τις μισθολογικές αυξήσεις τους, ζητώντας τα χρήματα αυτά να αξιοποιηθούν για το νοσηλευτικό προσωπικό και τους ασθενείς.

Μια συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο προβλέπει ότι οι περίπου 20.000 γιατροί θα λάμβαναν ετήσια αύξηση στον μισθό τους που κυμαινόταν από το 1,4 έως το 1,8%.

Τη συμφωνία προώθησαν τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους γιατρούς του Κεμπέκ. Ωστόσο, η συμφωνία δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους γιατρούς, καθώς περισσότεροι από 700 από αυτούς έχουν υπογράψει μια αίτηση, δηλώνοντας ότι δεν επιθυμούν την αύξηση και ότι θα προτιμούσαν τα χρήματα αυτά να πάνε στη φροντίδα του ασθενή και σε καλύτερες υπηρεσίες προς εκείνον.

«Εμείς οι γιατροί στο Κεμπέκ, ζητάμε οι αυξήσεις των μισθών προς τους γιατρούς να ακυρωθούν και οι πόροι του συστήματος να κατανεμηθούν υπέρ των εργζόμενων στον χώρο της ιατρικής φροντίδας και για ιατρικές υπηρεσίες που να αξίζουν στους ανθρώπους του Κεμπέκ», αναφέρουν οι γιατροί.