Μια απόφαση που δεν φαίνεται να βρίσκει τους πάντες σύμφωνους έλαβε ένα νηπιαγωγείο στο Βέλγιο. Τα παιδιά στο Catteau-Aurore στις Βρυξέλλες δεν θα γιορτάζουν πλέον τη γιορτή της μητέρας, αλλά θα έχουν μια «ημέρα της οικογένειας», στη διάρκεια της οποίας θα φτιάχνουν δώρα προκειμένου να τα χαρίσουν στους αγαπημένους τους στο σπίτι.

Ένα γράμμα έφτασε στους γονείς των παιδιών και τους ενημέρωνε για την απόφαση, η οποία ελήφθη προκειμένου να αντιπροσωπεύονται καλύτερα οι πολλές μορφές των σύγχρονων οικογενειών, όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά.

«Θέματα γύρω από την οικογένεια θα συζητούνται στην τάξη, αλλά θα δίνεται πολύς χώρος στα παιδιά να εκφράζουν τις διαφορετικές καταστάσεις τους», ανέφερε το γράμμα.

«Από δω και στο εξής, είτε έχουν μία μητέρα, μια μητέρα και μια μητριά, δύο πατεράδες ή μια γιαγιά… αυτό που θα μοιράζεται είναι το γεγονός ότι ζουν με ενήλικες που τους αγαπούν».

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στο Βέλγιο, όπου η ημέρα της μητέρας γιορτάζεται τον Μάιο. Σύμφωνα, όμως, με καθηγήτρια του σχολείου, που μίλησε στο BBC, η εξέλιξη ήρθε έπειτα από παράπονα ορισμένων παιδιών που αισθάνονταν «εκτός» στη διάρκεια των ημερών αυτών.

«Η κοινωνία αλλάζει και προσαρμοζόμαστε στην κοινωνία. Βλέποντας ένα παιδί να υποφέρει είναι κίνητρο για να κάνεις μια αλλαγή για όλα τα παιδιά», σημείωσε.