Ο συριακός στρατός βομβαρδίζει για δεύτερη συνεχή ημέρα σήμερα τη συνοικία Χαλντίγια στην πόλη Χομς, στην κεντρική Συρία, όπου τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες.

«Η Χαλντίγια βομβαρδίζεται με πυρά πυροβόλων και ρουκέτες για δεύτερη ημέρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χάντι Αμπντάλα, μέλος της γενικής επιτροπής της συριακής επανάστασης στη Χομς.

Ο Αμπντάλα είπε επίσης ότι «φοβάται την επανάληψη του βομβαρδισμού στην Μπάμπα Αμρ», μια άλλη συνοικία που ανακατέλαβε ο στρατός, «διότι αυτό θα προκαλούσε καταστροφή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, χιλιάδες πολίτες εγκατέλειψαν την Μπάμπα Αμρ, η οποία υπέστη μεγάλες καταστροφές από τους βομβαρδισμούς, καθώς και άλλες συνοικίες και έχουν καταφύγει στη Χαλντίγια.

«Τέσσερις ή πέντε οικογένειες ζουν σε κάθε σπίτι στη Χαλντίγια, άνθρωποι έχουν επίσης προσφύγει σε τεμένη και κτίρια υπό κατασκευή», πρόσθεσε.

Ο στρατός μπήκε την 1η Μαρτίου στην Μπάμπα Αμρ έπειτα από μια «τακτική αναδίπλωση» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ), στις τάξεις του οποίου έχουν ενταχθεί στην πλειοψηφία τους λιποτάκτες στρατιωτικοί. Για ένα διάστημα ο ΕΣΣ έλεγχε τη συνοικία.

Ο στρατός ελέγχει το 70% της Χομς, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης στη Συρία, αν και ορισμένες συνοικίες, περιλαμβανομένης της Χαλντίγια, δεν έχουν τεθεί υπό τον έλεγχό του. «Η Χαλντίγια είναι το τελευταίο μέτωπο» στη Χομς, δήλωσε ο Χάντι Αμπντάλα.

Την Τρίτη, οι αντικαθεστωτικοί μαχητές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, στην ανατολική Συρία, έπειτα από μια σφοδρή επίθεση του στρατού.