Πυροβολισμοί με τουλάχιστον έναν τραυματία σημειώθηκαν στην Τουρκική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ στο κτίριο εισέβαλε ένας άνδρας και κρατά ομήρους.

Σύμφωνα με το Reuters, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι πρόκειται για τον ένοπλο Παλαιστίνιο Ναντίμ Ινγιάζ κάτοικο Ραμάλας με ψυχολογικά προβλήματα, ο οποίος μόλις εισήλθε στη πρεσβεία έβγαλε τα ρούχα του, για άγνωστο λόγο και συνέλαβε ομήρους δύο υπαλλήλους της πρεσβείας.

Ο 28χρονος δράστης, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία έχει ποινικό μητρώο και το 2006 είχε εισέλθει στην βρετανική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και είχε απειλήσει να αυτοκτονήσει, με ένα πλαστικό πιστόλι εάν δεν του παρεχόταν πολιτικό άσυλο στην Βρετανία.

Το ραδιόφωνο του Ισραήλ ανέφερε ότι ο άνδρας ζήτησε την παροχή πολιτικού ασύλου από την Τουρκία επειδή τον αναζητούν οι παλαιστινιακές και οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας. Ακόμη, το Reuters, επικαλούμενο ισραηλινά μέσα ενημέρωσης σημειώνει ότι ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας άνοιξαν πυρ εναντίον του αφού τον εντόπισαν σε ένα παράθυρο της πρεσβείας.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι Channel 2 ανέφερε ότι ο άνδρας έχει τραυματιστεί ελαφρά και παραμένει μέσα στην πρεσβεία.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τους δρόμους γύρω από την πρεσβεία ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει αρκετά ασθενοφόρα.