Η ελεύθερη κυκλοφορία μέσα στο χώρο Σένγκεν αποτελεί για τη Γερμανία «ένα πολύτιμο αγαθό», δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε χθες για το θέμα αυτό ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Ο γάλλος πρόεδρος και υποψήφιος για την επανεκλογή του Νικολά Σαρκοζί απείλησε να βγάλει τη Γαλλία από το χώρο Σένγκεν αν δεν αναθεωρηθούν οι ευρωπαϊκές συμφωνίες για την ελεύθερη κυκλοφορία.

«Η ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων είναι από τα πιο συγκεκριμένα και πιο σημαντικά επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και συνιστά μια θεμελιώδη ελευθερία. Η ελεύθερη κυκλοφορία στους κόλπους της ΕΕ είναι ένα πολύτιμο αγαθό», δήλωσε ο εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Βερολίνο.

«Δεν επιθυμούμε πάντως να εκφραστούμε λεπτομερώς» σχετικά με «αυτά τα πολύ γαλλικά θέματα της προεκλογικής εκστρατείας».

Ο Νικολά Σαρκοζί πρότεινε χθες μια αναθεώρηση των συμφωνιών του Σένγκεν και απείλησε να «αναστείλει τη συμμετοχή» της Γαλλίας αν δεν εγκαθιδρυθεί «μέσα σε δώδεκα μήνες» μια «πολιτική κυβέρνηση του Σένγκεν».