Αυτοκινητοπομπή η οποία μεταφέρει τρόφιμα και ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται να φθάσει στην πόλη Χομς της Συρίας σύντομα, με στόχο να εισέλθει στη συνοικία Μπάμπα Άμρ μαζί με ασθενοφόρα της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου.

«Κοινή ομάδα από μέλη της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου αναχώρησαν σήμερα το πρωί από τη Δαμασκό με κατεύθυνση την Χομς και με επτά φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων και άλλου υλικού βοηθείας», δήλωσε στο Reuters στη Γενεύη ο εκπρόσωπος της ICRC Χισάμ Χάσαν.

«Το χιόνι υποχρεώνει την αυτοκινητοπομπή να κινείται πιο αργά, αλλά ελπίζουμε να είμαστε στην Χομς μέσα σε μια ώρα. Εθελοντές της Ερυθράς Ημισελήνου και ασθενοφόρα περιμένουν την άφιξη της αυτοκινητοπομπής στην Χομς και ελπίζουμε να εισέλθουμε στην Μπάμπα Άμρ το συντομότερο δυνατό», είπε ο ίδιος.

Η ICRC έλαβε το πράσινο φως από τις συριακές αρχές χθες, μερικές ώρες αφού οι αντικαθεστωτικοί εγκατέλειψαν την σφοδρά βομβαρδισμένη περιοχή ύστερα από 26 ημέρες πολιορκίας με στόχο την καταστροφή ενός συμβόλου της επανάστασης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.