Η Γαλλίδα δημοσιογράφος Εντίτ Μπουβιέ, που τραυματίστηκε στη πόλη Χομς, εξακολουθεί να βρίσκεται στην Συρία, ανέφεραν η εφημερίδα Le Figaro για την οποία εργάζεται, και ο Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, που αναγκάστηκε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, αφού ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι είναι σώα και ασφαλής στο Λίβανο.

«Δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι ασφαλής τώρα στο Λίβανο. Οι επικοινωνίες είναι πολύ δύσκολες με την Χομς», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, αναφερόμενος σε μια κατάσταση «ασαφή» και «πολύπλοκη».

«Δεν θα ήθελα να πω ανακριβή πράγματα. Εργαζόμαστε για την απομάκρυνση της Εντίτ Μπουβιέ από την Χομς. Αλλά προς το παρόν, τα πράγματα είναι ασαφή», συνέχισε ο κ. Σαρκοζί.

«Δεν μπορώ να πω τίποτα, ζητώ συγγνώμη, η κατάσταση είναι εξαιρετικά περίπλοκη», είπε ακόμη ο πρόεδρος.

Η διεύθυνση της εφημερίδας Le Figaro, ταυτόχρονα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η δημοσιογράφος του «δεν είναι στο Λίβανο, και εξακολουθεί να βρίσκεται στη Συρία».

«Είναι λάθος να πούμε ότι είναι ‘σώα και αβλαβής’ στο Λίβανο», διευκρίνισαν πηγές της Le Figaro, προσθέτοντας ότι εξασφάλισαν αυτές τις πληροφορίες από διπλωματικές πηγές στη Βηρυτό και το Παρίσι.