Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Λος Άντζελες, ΗΠΑ. Η σκοτεινή όψη της πόλης των αγγέλων

oriunp4

Ο αριθμός των αστέγων σε μια από τις πιο γνωστές και πλούσιες πόλεις της γης αυξάνεται στην πόλη και προάστιά του. Το AP φωτογραφίζει το κοντράστ της φτώχειας και της απόγνωσης ενώ στο φόντο φαίνονται τα φώτα από τους ουρανοξύστες που φιλοξενούν κολοσσούς της οικουμένης.

Γκαουχάτι, Ινδία. Λεοπάρδαλη έπεσε σε πηγάδι

oriunp6

Οι θόρυβοι από τον πάτο ενός πηγαδιού κίνησαν την περιέργεια κατοίκων και περαστικών. Όπως ανακάλυψαν, μία άγρια λεοπάρδαλη είχε εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό σε μια κατοικημένη περιοχή στις παρυφές του Γκαουχάτι της Ινδίας. Οι κτηνίατροι διέσωσαν τη λεοπάρδαλη και την έστειλαν πίσω στον ζωολογικό πάρκο του Γκαουχάτι.

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Έργο τέχνης από ρούχα προσφύγων

oriunp7

Επισκέπτες κοιτούν μία εικαστική εγκατάσταση που ονομάζεται «Suspended», που αποτελείται από ρούχα προσφύγων που έφτασαν στη Λέσβο, από την καλλιτέχνιδα Arabella Dorman, στην εκκλησία του Αγίου Ιακώβου στο Piccadilly στο Λονδίνο.

Σάντα Μπάρμπαρα, ΗΠΑ. Η φωτιά κατακαίει τα πάντα

oriunp5

Η πυροσβεστική της Σάντα Μπάρμπαρα έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία από την πυρκαγιά που κατακαίει φαράγγια και κορυφογραμμές της πόλης της Καλιφόρνια. Είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της αμερικανικής Πολιτείας.

Μπνέι Μπρακ, Ισραήλ. Χιλιάδες θρήνησαν έναν ισχυρό ραββίνο

oriunp11

Χιλιάδες υπερορθόδοξοι Εβραίοι συγκεντρώθηκαν για να θρηνήσουν τον πνευματικό τους ηγέτη. Ήταν 104 ετών και ένας από τους πιο σημαίνοντες και ισχυρούς ραββίνους.

Νέο Δελχί, Ινδία. Αυτή είναι η παραδοσιακή ινδική πάλη

oriunp1

Αγωνιστές της ινδικής παραδοσιακής ινδικής πάλης μάχονται μέσα στο ρινγκ κατά τη διάρκεια της καθημερινής τους εκπαίδευσης στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Για πολλές φτωχές οικογένειες, το αρχαίο αυτό άθλημα προσφέρει μια αίσθηση ελπίδας.

Μέιν, ΗΠΑ. Χριστούγεννα στο Γιορκ

oriunp3

Τα χριστουγεννιάτικα φώτα του φάρου στο Γιορκ αντανακλούν στο νερό.

Άμστερνταμ, Ολλανδία. Χιόνισε στην τουριστική πρωτεύουσα

oriunp2

Ένας τουρίστας τραβά φωτογραφία τη φίλη του με φόντο το πανέμορφο χιονισμένο Άμστερνταμ.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. Σήκωσαν την κούπα οι Αργεντίνοι

oriunp9

Το δεύτερο Copa Sudamericana της ιστορίας της κατέκτησε η Ιντεπεντιέντε, μετά το 1-1 στον επαναληπτικό τελικό με τη Φλαμένγκο μέσα στο «Μαρακανά». Στην εικόνα, οι οπαδοί της Φλαμένγκο έχουν ανάψει καπνογόνα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Καζακστάν. Επέστρεψαν στη Γη οι αστροναύτες

oriunp10

Στη Γη επέστρεψαν πριν λίγο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τρεις αστροναύτες. Η διαστημική κάψουλα Σογιούζ προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Καζακστάν, μεταφέροντας τους αστροναύτες Randy Bresnik από τις ΗΠΑ, Sergey Ryazanskiy από τη Ρωσία και Paolo Nespoli από την Ιταλία.

Ραμάλα, Παλαιστίνη. Ασφαλίτης συλλαμβάνει Παλαιστίνιο διαδηλωτή

oriunp8

Ισραηλινός ασφαλίτης συλλαμβάνει Παλαιστίνιο διαδηλωτή κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.